Защо обувки от естествена кожа?

Често в нашето ежедневие се налага да правим избори свързани с качество, цена и комфорт. Този въпрос стои на дневен ред и когато трябва да сменяме обувките в гардероба си. Хвърляме един поглед към миналогодишния чифт, който е служил кажи-речи един сезон и осъзнаваме, че всъщност от прекрасния му външен вид не е останала и следа. Причината за това е, че тогава сме закупили поредния чифт от изкуствена кожа или синтетика с цел да си спестим моментни по-големи разходи, които обаче се повтарят понякога два или три пъти по време на сезона. Освен това този тип обувки никога няма да изглеждат така, както са изглеждали в първия ден, защото силно се деформират и поддръжката им не подобрява техния вид, а дори напротив.

За разлика от изкуствените, обувките от истинска, естествена кожа обикновено се отличават, заради по-високата си цена, качество и комфорт, но в тази статия, ще се опитаме да Ви докажем, че една по-голяма моментна инвестиция би имала по-дълъг ефект върху бюджета, комфорта и здравето Ви.

Защо си заслужава да инвестираме в кожени обувки?

Първа причина - качество и удобство

Естествената кожа предлага постоянно качество и удобство, които не се променят с времето.

Обувките се приспособяват към формата на краката, осигурявайки перфектно прилягане и изключителен комфорт. Това се дължи на естествената кожа, която се трансформира, а не деформира спрямо нуждата на крака. Кожата е мек материал, който предпазва краката от наранявания и същевременно позволява кожата да диша.

Втора причина - дълготрайност и издръжливост.

Обувките на МАК, които са произведени само и единствено от 100% естествена кожа, се отличават с изключителна издръжливост и устойчивост, заради специалния подбор на кожа, който правим. Освен външната част на обувките, ние сме заложили и цялата тяхна вътрешна част, както и стелката да бъдат от естествена кожа, което удължава техния „живот“. Кожата е материал, който издържа на всякакво външно взаимодействие – вода, прах, слънце, високи и ниски температури, което също прави този тип обувки много по-добър и изгоден избор за Вашия гардероб.

Трета причина – лесно почистване.

Обувките от нискокачествен или изкуствен материал често са обречени, щом покажат първи сигнал на износване. Освен това те се цепят, протриват, напукват и дори лющят. Синтетичните материали са трудни за преправяне и почистване, като винаги има възможност за досъсипване на текстила по време на почистването, особено при пране в пералнята. Кожата от друга страна е лесна за третиране: парцал и малко лак или спрей за обувки ще свършат добра работа, а хубавите бои за обувки винаги спомагат за подхранването на кожата, възвръщането на нейната еластичност и блясък.

Четвърта причина - екологичен избор.

Изработката на обувки от естествена кожа често включва по-малко химикали и използването на по-малко енергия в сравнение с производството на обувки от синтетични материали. Производството на обувки МАК се произвеждат изцяло ръчно и това свежда до минимум използването на химикали, лепила и др. В допълнение естествената кожата е биоразградима и по този начин намалява влиянието на текстилната индустрия върху околната среда. Това означава, че освен да предпазите околната среда, вие предпазвате и себе си, като не се излъчвате на опасни химикали.

Пета причина – естетика и стил.

Още от древността хората са носили тип обувки направени от животинска кожа, но с напредването на времето кожените обувки са станали символ на благополучие и заможност. В днешно време те са символ на елегантност, стил и класа. Кожените обувки могат да бъдат намерени в различни цветове, ефектни кожи и модели подходящи за всеки вкус и визия.

Дадохме Ви пет причини, защо обувките от естествена кожа са за предпочитане, но все пак оставяме избора на Вас. Доверете се на нашия опит и се замислете дали следващия път няма да инвестирате в удобството и качеството, които ще имат благоприятен ефект, както за вас, така и за околната среда. Ние сме тук за Вас, доверете ни се!

Назад към всички статии