Който мери, не греши размери

Най-често срещаният въпрос е: „Вашите обувки със стандартни номера ли са?“.

Както вероятно многократно Ви се е случвало при някои модели и марки носите различни номера спрямо други. Това така, защото всеки производител има различна таблица с размери, а много често и самите модели са различни помежду си. Причината е разликата в ходилата, които се използват при изработката на всеки модел.

Именно заради това Ви съветваме да използвате Таблицата с размери всеки път, когато пазарувате. Там ние сме се постарали за всеки модел и номер да измерим сантиметрите на стелката, които имат за цел лесно да Ви ориентират в избора на правилния размер за Вас. Разбира се, винаги имате право да замените съответни модел със същия, но в друг номер, но това представлява ангажимент, както за Вас, така и за нас. Освен това замяната изисква време и няма да имате желаните обувки в първия ден от тяхната доставка, а се крие и опасност от изчерпване на количествата.

Точно заради това ще споделим с Вас как най-лесно и точно да измерите Вашето ходило в 3 прости стъпки в домашни условия. Щом веднъж го направите, от Вас се изисква само да намерите съответния размер в Таблицата с размери за конкретния модел и да поръчате, а останалото оставете на нас!

3 лесни стъпки да измерим ходилото си у дома

Преди да започнете искаме да отбележим, че е хубаво да измерите ходилата си в края на деня, тъй като краката често се подуват и това ще даде по-точен резултат. Освен това ако планирате да носите съответните обувки с чорап (например боти, ботуши, кецове, маратонки) е добре да направите измерването с чорап, тъй като той също оказва влияние на Вашия размер и уплътнява обувката.

А ето ги и стъпките:

1 Поставете ходилото си върху лист хартия.

Поставете петата си и листа хартия до стената.

2 Отбележете с линия мястото, където достига най-дългият Ви пръст.

Не забравяйте, че палецът не винаги е най-дългият пръст.

3 Измерете разстоянието от края на петата до начертаната линия.

Повторете стъпките и за другото стъпало. Стъпалата Ви може да са с различна дължина.

Ако имате нужда от съдействие относно избора на правилния размер и се притеснявате, че краката Ви са по-тесни или по-широки от “стандартните“, то не се колебайте да се свържете с нас, за да Ви ориентираме и да Ви помогнем. Нашата мисия е да стъпвате удобно и уверено ден след ден с новите си обувки!

Назад към всички статии